Förlossningsberättelse

2014-12-09 / 14:40:32 Gravid med syskon, Noel, Personligt,
Har tänkt skriva ner hur det var den natt då Noel föddes, mest för min egen skull då man glömmer en del med tiden. 

På dagen den 20:e november hade vi varit iväg på tillväxtultraljudet som det går att läsa om några inlägg ner. 

Gick och la mig resan vid 21 den kvällen då jag gått och blivit förkyld samt att min första visdomstand hade en växtperiod vilket resulterade i ett inflammerat tandkött. Kom ihåg att jag tänkte att sätter det igång i natt, då vet jag inte vart jag ska få energin ifrån. 
Straxt efter kl 22 går vattnet. Jag ropar på Anders att komma med en handduk och när han inser varför blir han helt till sig. 
Jag själv blir nervös men är ändå lugn. Går på toaletten, sätter på mig en binda och går sen och ringer förlossningen för att förvarna. 
Då jag inte har några värkar och vattnet som gått ser normalt ut bestämmer vi att jag avvaktar till midnatt och ringer tillbaka då för ny bedömning. 
När jag lagt på känner jag hur det kommer mer vatten och går på toaletten. 
Där ser jag att de vatten som kommer är lite färgat och förstår att bebisen förmodligen bajsat i vattnet. 
Ringer tillbaka till förlossningen som ber oss åka in för en ctg kurva samt bedömning. 
Vi kommer till förlossningen 23:15 och jag blir då kopplat till ett ctg. Straxt efter   Midnatt kommer barnmorskan in som visa sig vara samma barnmorska som när vi fick Melina! Hon konstaterar att bebisen varit stressat vid något tillfälle och bajsat i vattnet och då blir man kvar på förlossningen. 
Vi får ett rum 00:30 och barnmorskan råder oss att försöka vila, då inga värkar dragit igång och det kan bli en lång natt.
Besviken säger jag till Anders att fasen, det här kan ju bli hur drygt som helst! Att bara sitta och vänta. 
Men redan vid 01:00 börjar jag få en del sammandragningar och vid 02:00 har värkarna kommit igång och blivit regelbundna. 
02:11 börjar jag med lustgasen och jag blir så lycklig över att den faktiskt fungerar denna gång! 
Barnmorskan som bara har hand om oss denna natt sitter kvar med oss i vårt rum och vi alla sitter och pratar om allt möjligt. 
Hon blir nyfiken på min förra förlossning då hon hade hand om den och undrar om hon får gå igenom journalen. 
Så kul att få gå igenom den tillsammans med henne.
Ibland kommer jag av mig i värkarna och tar lustgasen försent. Blir sur på Anders och barnmorskan för att vi pratar för mycket. 
Vid 04:00 fungerar inte längre lustgasen att lindra smärtan och jag säger att jag vill ha Eda. Barnmorskan skakar bara på  huvudet och säger att bebisen kommer hinna komma innan läkaren. 
Mycket riktigt, vid 04:15 känner jag hur det trycker på och vid 04:37 den 21 november - 9 dagar efter beräknad födsel, föds världens finaste kille - vår älskade Noel!


Kommentarer
ninni

Åååh! Så kul att läsa! Å va roligt att du fick samma barnmorska! Jag tror inte att jag kände igen mina även om jag gick igenom 3 arbetspass med Elias :p

Svar: Jag kände igen hennes namn eftersom jag sett det i journalen från när dottern föddes. Bara vid ansiktet hade jag nog inte känt igen :)
Nathalie

2014-12-11  /  08:49:37  http://ninnzan.se
Maria

haha den första bilden är klockren! här blev det årerigen inga bilder från förlossningen. jag försökte säga till sami mellan värkarna men han ville inte lämna min sida den jäkeln :p

och ja vi måste ses nästa vecka! Leah saknar Noel har hon sagt ;)

Svar: Haha ja det är inte lätt att tänka på. Det var faktiskt barnmorskan som bad om mobilen och tog kort på oss ;)
Nathalie

2014-12-11  /  09:58:01  http://fashionstars.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:
Trackback